Første håndtering af Herpes Zoster hos børn

, Jakarta – Herpes zoster er en virusinfektion, der kan forårsage smertefuldt udslæt. Tænk, hvis sygdommen skete med dit lille barn. Han vil helt sikkert føle sig utilpas og plaget af symptomerne på herpes zoster, der vises. Derfor skal forældre kende den første behandling af herpes zoster hos børn her.

Læs også: Er det rigtigt, at mennesker med kræft har en naturlig risiko for herpes zoster?

Herpes zoster er forårsaget af varicella zoster virus, som er den samme virus, der forårsager skoldkopper. Derfor har børn, der har haft skoldkopper, større risiko for at udvikle helvedesild. Dette skyldes, at virussen efter at have haft skoldkopper kan forblive i dvale i nervevævet nær rygmarven og hjernen. År senere kan virussen genaktiveres som helvedesild.

Selvom det kan forekomme overalt på kroppen, forårsager helvedesild oftest udslæt på den ene side af kroppen eller ansigtet. Udslættet kan blive til røde, væskefyldte blærer. Derefter tørrer blærerne normalt ud og hærder i løbet af 7 til 10 dage.

Når det opstår hos små børn, kan symptomerne på helvedesild få dem til at føle sig meget forstyrrede og ubehagelige. Din lille kan føle prikken, kløe eller smerte i det område, hvor udslættet opstår. Selvom smerten ved udslæt kan variere fra person til person, kan den variere fra mild til svær. Derudover kan nogle børn med helvedesild også have feber og hovedpine og føle sig trætte og syge.

Læs også: Tidlige symptomer på herpes zoster at forstå

Hvordan man behandler herpes zoster hos børn

Herpes zoster hos børn kræver ikke altid behandling. Den første behandling, som moderen kan være i stand til at gøre, er at give medicin for at lindre de forstyrrende symptomer som smerter og kløe.

Håndkøbsparacetamol kan bruges til at lindre mindre alvorlige smerter. Men husk, undgå at påføre cremer eller lotioner på udslættet for at lindre kløen. Hvis din lille har ridset udslættet og beskadiget huden, så sørg for at vaske området godt.

For at få den rigtige behandling rådes mødre stadig til at tage deres børn med herpes zoster til lægen. Hvis det skønnes nødvendigt, vil lægen normalt give antivirale lægemidler og smertestillende medicin.

Antivirale lægemidler, som f.eks acyclovir eller valacyclovir kan bruges til:

  • Hjælper med at helbrede hududslæt.

  • Stopper væksten af ​​virussen i at formere sig.

  • Hjælp med at kontrollere smerte.

Mens smertestillende medicin (i form af cremer, sprays eller hudplastre), der sælges i håndkøb eller på recept, er nyttige til:

  • Hjælp med at kontrollere smerte.

  • Lindrer betændelse (hævelse og rødme).

Husk, at disse lægemidler ikke kan slippe af med virussen fra kroppen, men de kan i det mindste reducere risikoen for komplikationer og fremskynde helingen. Spørg lægen, om der er andre behandlinger, der er nødvendige for at hjælpe med at behandle helvedesild hos dit barn.

Når barnets udslæt er helet, skal forældre stadig holde området rent. Rens forsigtigt det område, hvor udslættet opstår, med rindende vand og sæbe, og påfør derefter en kold, våd kompres på blæren flere gange om dagen for at lindre smerter og kløe. For at forhindre dit barn i at overføre virussen til andre, skal du altid dække udslættet.

Læs også: 6 effektive måder at overvinde kløende hud

Nå, det er den første behandling, du kan gøre for at behandle herpes zoster hos børn. For at købe den medicin, du skal bruge, skal du blot bruge appen . Ingen grund til at bekymre sig om at forlade huset, bare bestil via funktionen Køb medicin og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Børns sundhed. Hentet 2020. Helvedesild.
Opdrage børn. Hentet 2020. Helvedesild.