Kend årsagerne til skørbug

, Jakarta - Fnat eller fnat er en smitsom hudsygdom forårsaget af bittesmå mider, der kommer ind i huden. I starten ligner fnat en bums eller et myggestik. Men over tid forårsager denne sygdom hududslæt på midernes skjulesteder. Et andet symptom er udseendet af huler såsom tunneler i huden. Disse tunneler dannes, når hunmiden kommer ind lige under overfladen af ​​huden for at lægge æg. Efter at have lavet en hule lægger hver hunmide 10-25 æg i den og forårsager symptomer.

Læs også: Pas på mider, der forårsager fnat og kløende hud

Fnat er tilbøjelig til at forekomme på varme steder, såsom hudfolder, mellem fingrene, under neglene, omkring balderne eller i folderne i brysterne. Fnat kan også forekomme i områder af huden, hvor ure, armbånd eller ringe ofte er fastgjort. Kom nu, find ud af andre fakta om fnat her.

Hvordan opstår fnat?

Det mest almindelige symptom på fnat er intens kløe, der bliver værre om natten. Kløe opstår, når immunsystemet reagerer på spyt, æg og mideafføring.

Fnatinfektion begynder, når en hunmide borer sig ind i det ydre lag af huden (epidermis) med sine forben og danner en tunnellignende hule. Hanmiden går derefter mellem hulerne for at lede efter hunnen. Efter at have fundet hunnen, parrer han- og hunmiderne sig. Efter parring dør hanmiderne, og hunnen begynder at lægge æg og klækkes cirka 3-4 dage senere.

Efter udklækningen flytter de unge mider til overfladen af ​​huden, hvor de modnes efter 10-15 dage. Hanmiderne bliver på overfladen af ​​huden, mens hunmiderne borer sig tilbage i huden for at lave nye huller. Cyklussen vil fortsætte med at gentage sig selv. Uden effektiv behandling kan midernes livscyklus fortsætte i det uendelige. Fnatmider kan tåle varm sæbe og vand og kan ikke gnides af huden.

Læs også: 8 typer af psoriasis du behøver at kende

Kan fnat være smitsom?

Fnat spredes generelt gennem langvarig hudkontakt med en inficeret person eller gennem samleje. Smitte kan også forekomme, når man bruger det samme tøj eller håndklæder med personer med fnat. Normalt opstår symptomerne på fnat i den ottende uge efter den første infektion (inkubationsperiode).

I udviklede lande er udbrud af fnat tilbøjelige til at forekomme i overfyldte miljøer såsom skoler og plejehjem. Dette skyldes, at folk har en tendens til at bruge mere tid indendørs og er tættere på hinanden.

Fnat har potentiale til at forårsage infektion, hvis huden bliver irriteret og betændt på grund af overdreven kløe. Spedalskhed fnat er en sjælden form for svær fnat, hvor et stort antal mider sætter sig på huden. Dette er almindeligt og udvikler sig hos ældre eller personer med lavt immunforsvar.

Læs også: Find ud af den ubehagelige psoriasis-hudlidelse

Det er nogle fakta om fnat, som du skal vide. Hvis du oplever ovenstående symptomer, skal du straks drøfte med en ekspert læge for at finde ud af den rigtige behandling. Brug funktioner Kontakt læge som findes i at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!